01 maart 2015  |  Geen categorie

“beste turnsters van Nederland naar Waddinxveen”

Zaterdag 14 en zondag 15  maart worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de ¼-finale Turnwedstrijden voor meisjes en dames turnen gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turnsters naar Waddinxveen om een plaats te verdienen voor de finale turnen.

Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging TOOS, doen bijna 430 turnster mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turnsters kunnen zich plaatsen voor de ½-finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen. Per nivo gaan een aantal turnsters over naar de ½-finale van het N.K..

Tijdens de wedstrijd moeten de meisjes en dames turnen op de vloer, balk, sprong en brug ongelijk. De meisjes en dames komen uit in de niveaus van de 2e en 3e divisie.  De meeste trainen tussen de 5 en 10 uur per week maar sommige wel veel meer.
 
De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 5 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 8.45 uur, de 2e wedstrijd begint om 10.30 uur, de 3e wedstrijd om 12.30 uur, de 4e wedstrijd om 15.00 uur en de 5e wedstrijd om 18.00 uur. Op zondag zijn er ook 5 wedstrijden, deze hebben ongeveer dezelfde begintijden als op zaterdag.

Vanuit TOOS doen zes meisjes mee:
Angelica Oudenaarden, Daphne Spruijtenburg, Sabrina Saddoug, Lotte Janssen, Dominique van Kesteren en Esmée de Jong van het Turnteam dames onder leiding van Rene Kleiweg. Deze zes turnsters hebben zich geplaatst voor TOOS en gaan proberen de ½-finale voor het N.K. te halen.

EK-kwalificatiewedstrijd
Ook is er op zaterdag nog een EK-kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands dames turnteam. In een onderlinge wedstrijd moeten de dames uitmaken wie er naar het E.K. turnen in Montpellier mag.
Er mogen vier Nederlandse turnsters worden afgevaardigd naar het EK van 12 – 19 april in Frankrijk. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur.

Toeschouwers gezocht !!!
Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelneemsters als er veel Waddinxveense toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Zeker de TOOS-dames verdienen onze steun.

Bij de ingang van de sporthal De Dreef zijn toegangskaarten te koop. (volw. € 5,00 / kinderen € 3,00).
Als je lid van TOOS bent mag je met deze brief voor € 1,00 naar binnen.

Hulp gezocht !!!
Bij het organiseren van zo’n grote wedstrijd komt heel veel kijken, er moet van alles worden geregeld. Denk dan aan inruimen en uitruimen van de Sporthal, kaartverkoop en controle, juryrunners, telcommissie, schrijven van diploma’s, catering (hapje en drankje voor alle vrijwilligers) en nog veel meer.

Richard Nobel, Monique de Vos en ondergetekende doen de voorbereiding van dit evenement.
In de hal van TOOS Plaza hangen intekenformulieren waarop je kan aangeven waarbij je wilt helpen.

Vorig jaar waren er ca 100 mensen actief met het organiseren van zo´n wedstrijd. En dat was een groot succes !!!!!!

Voor meer informatie:
Willem Jan Kerkhoven