04 april 2016  |  Turn Team Heren

BESTE TURNERS NEDERLAND IN WADDINXVEEN

Het weekend van 2 en 3 april stond voor sporthal De Dreef in Waddinxveen in het teken van het herenturnen. Een interland stond op het programma tussen de beste turners van Nederland en Frankrijk en tevens werd voor de nationale turners de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap georganiseerd. Een bijzonder weekend dat door de inzet van vele vrijwilligers van Dans- en Turnverening TOOS uit Waddinxveen een groot succes werd.

Interland Nederland-Frankrijk

De interland gold als belangrijke voorbereiding voor het aankomende testevent in Rio de Janeiro over twee weken, waar beide landen zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. Daarnaast stond dit weekend in het teken van de rentree van Epke Zonderland na een afwezigheid van enkele maanden wegens blessures. Een uitverkochte Dreef (ruim 400 man) zag Nederland de wedstrijd winnen van Frankrijk en zag tevens een geslaagde rentree van Epke Zonderland. Daarnaast kwamen bijna alle bekende turners in actie, zoals Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes en Casimir Schmidt.

Landelijke kwartfinale

In de landelijke kwartfinale kwamen zes turners van het ETEC TOOS Turn Team in actie. Wouter de Jong vertoonde zijn kunsten in categorie Pupil 9. Hij kwam uit op een 20e plaats, helaas net niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales.

De kwartfinale voor de categorie Senior 5 was gesplitst in twee delen. In het eerste deel kwamen drie TOOS turners in actie: Richard Nobel, Swen van Diggele en Pim Luiten. Pim kwam net te kort voor het poium en werd 4e. Swen Eindige als 7e en Richard werd 12e. Hiermee plaatsen alle drie heren zich voor de halve finales.

Het tweede deel van deze kwartfinale was het strijdtoneel voor Menno Versluis en Luis Huisman van het ETEC TOOS Turn Team. Menno kwam uit op een 10e plaats en Luis werd 17e. Ook deze heren stromen door naar de halve finales. Met deze mooie prestaties was het een zeer geslaagd weekend voor Dans- en Turnverening TOOS uit Waddinxveen.


Fans dringen voor een handtekening van Epke Zonderland.