06 februari 2012  |  Turn Team Heren

Achttien heren TOOS naar kwartfinales

In het weekend van 4 en 5 februari werd in Tilburg zeer groot turnevenement voor heren georganiseerd. Aan deze achtste finales deden ongeveer 1000 turners uit heel Nederland mee. Het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen beleefde een succesvol weekend waarbij achttien van hun twintig turners zich wisten te plaatsen voor de kwartfinales.

Bij deze achtste finales lagen er 56 startbewijzen per categorie klaar voor de kwartfinale. Voor Floris Frank Fioole viel het doek in deze wedstrijd. In een groot deelnemersveld in categorie Instap 10 werd hij 138e en stroomt hij niet door.

Daan Koedoot en Jari van der Eijk turnden beide een goede wedstrijd in categorie Junior I – 5. Daan eindigde als vierde en Jari werd tweede.

Ook Boaz Floor en Farenty van Staveren kunnen zich gaan opmaken voor de kwartfinales, met een 3e resp. 6e plaats in categorie Junior II – 6.

Het ETEC TOOS Turn Team zal Bas van Prooijen ook afvaardigen naar de kwartfinales. Hij eindigde in categorie Junior II – 5 op een 22e plaats.

Jelle Jacobs redde het net niet helaas. Hij kwam uit op de 60e plaats in categorie Pupil 9.

Erik Koppenaal, Bart Kerkhoven, Pim Luijten en Laurens de Vries van het ETEC TOOS Turn Team verdienden alle vier een startbewijs voor de kwartfinales. Pim eindigde als 24e, Laurens werd 19, Bart werd 4e en Erik haalde het podium met de tweede plaats!

Roeland Sleijpen turnde in categorie Pupil 8 een sterke wedstrijd. In een veld van 79 turners eindigde hij knap als tiende en mag daarmee naar de kwartfinales.

Stefano van Kesteren, Luc Verwijs en Niels van der Sluis gaan met hem mee, maar dan in categorie Pupil 7. Stefano werd 24e, Luc eindigde als 25e en Niels werd 28e.

Wessel van den Berg turnde zich in categorie Jeugd 6 naar een mooie 7e plaats.

Richard Nobel en Bas van Agten turnden namens het ETEC TOOS Turn Team in categorie Senior 4. Richard eindigde als 21e en Bas mocht tot zijn eigen verbazing een gouden medaille in ontvangst nemen!

Tenslotte kwam Wouter de Jong en Nils Erik in actie in categorie Benjamin 10. Beide jonge mannen deden het zeer goed. Met een 36e plaats voor Nils en een 37e plaats voor Wouter mogen ook deze turners zich op gaan maken voor de kwartfinales!