01 juli 2014  |  Turn Team Heren

ACHT MEDAILLES TOOS HEREN BIJ NK TURNEN

Op 21 en 22 juni werden in sportpaleis Ahoy in Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen turnen georganiseerd.
De heren van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen keerden huiswaarts met liefst acht medailles.

Op zaterdag werd de meerkampfinale gehouden waarbij de beste 12 turners per categorie in actie kwamen. Voor TOOS kwamen vier turners in actie in categorie Junior II – 4, 1e divisie: Jari van der Eijk, Erik Koppenaal, Daan Koedoot en Laurens de Vries. De heren deden het prima, maar konden helaas geen aanspraak maken op een medaille. Ze bleven wel erg dicht bij elkaar: Erik werd vijfde, Laurens eindigde als zesde, Jari werd zevende en Daan kwam uit op een achtste plaats.

Op zondag werden de toestelfinales gehouden, met de beste zes turners per categorie per toestel. In totaal hadden deze vier TOOS heren zich voor twaalf toestelfinales weten te plaatsen.
Erik sleepte vier medailles in de wacht: hij pakte zilver op sprong en brug en veroverde brons op ringen en rek. Jari pakte twee medailles: hij werd tweede op ringen en derde op vloer. Laurens werd Nederlands Kampioen op voltige. Daan maakte het TOOS podium compleet op ringen door de titel te grijpen!

Een mooie afsluiting voor de heren van het ETEC TOOS Turn Team, die zich nu kunnen gaan richten op het volgende seizoen.


V.l.n.r. trainers Sietse Siersema en Alouette van Agten; Daan Koedoot, Jari van der Eijk, Laurens de Vries en Erik Koppenaal; trainers Anton Stoter en Michel Brand