Aerobics/Total TOOS Workout


Aerobics & BBB

Aerobics is een leuke en goede manier om iets te doen aan je conditie. En dat bewegen belangrijk en gezond is in deze tijd van stilzitten, hoeven we niemand meer te vertellen. Bij aerobics beweeg je actief op muziek. Centraal staat het plezier om met een groep oefeningen op muziek uit te voeren. Door regelmatig aerobicslessen te volgen wordt het uithoudingsvermogen en de conditie verbeterd. De spieren worden sterker en de longinhoud vergroot. Aerobics is een methode voor conditietraining die actief, uitdagend en leuk is.

De les start met een warming-up. In dit eerste lesdeel worden er oefeningen gedaan die gericht zijn op het bevorderen van een goede doorbloeding van de spieren en het voorbereiden op de rekoefeningen. Ook wordt er gelet op een goede houding. Na de warming-up wordt het uithoudingsvermogen getraind met o.a. spring- en loopvormen, gevolgd door het stretchgedeelte met oefeningen die bedoeld zijn om de afvalstoffen in de spieren af te voeren. Vervolgens worden er veel spierversterkende BBB-oefeningen gedaan, ook weer gevolgd door stretchoefeningen. De les wordt afgesloten met een cooling down, zodat de afvalstoffen uit de spieren goed kunnen worden afgevoerd en je je weer lekker kunt ontspannen.

Na de geslaagde workshopserie van 10 lessen wordt de Aerobics-BBB les vanaf 21 april een vaste les in ons lesrooster.

Kom ook meedoen op de vrijdagochtend van 09.00-10.00 uur!

 

Total TOOS Workout

De Total TOOS Workout lessen zijn op de maandagavond. Deze lessen zijn á la de aerobiclessen, maar hierbij wordt o.a. ook gebruik gemaakt van steps en leuke passencombinaties. Tijdens deze sportieve lessen ligt de nadruk vooral op versterkende oefeningen (BBB) en souplesse.

Op deze avond kun je er zelfs voor kiezen om na het Total TOOS Workout uur, nog eens 30 minuten in een extra hoog tempo door te trainen voor Extra Power en Spirit!!

Kom meedoen en ervaar welke les het beste bij jou past!