20 januari 2014  |  Turn Team Dames

5 turnsters van TOOS plaatsen zich voor kwartfinale NK

 

 Tien turnsters van Jazzdans- en Turnvereniging TOOS hebben op zaterdag 11 en 18 januari deelgenomen aan de districtskampioenschappen in Amsterdam. Vijf meisjes wisten zich te plaatsen voor de kwartfinale van het NK, het Bondskampioenschap van de KNGU.

Lotte Janssen, Daphne Spruytenburg en Sabrina Saddoug deden op 11 januari mee in de categorie Junior, 2e divisie. Ze blonken vooral uit op het onderdeel brug. Sabrina werd op dit onderdeel 9e, Daphne werd 7e en Lotte Janssen behaalde zelfs de op één na hoogste score op dit onderdeel. Ook op de onderdelen vloer en sprong haalden de meisjes goede punten. Sabrina behaalde in Amsterdam de 20e plaats, Daphne de 16e plaats en Lotte Janssen eindigde op een mooie 8e plaats. Alle drie de turnsters wisten voldoende punten te halen om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van het NK.

Een week later waren nog eens 7 turnsters van TOOS aan de beurt. Zaterdagochtend mochten Alissa Heemskerk, Dominique van Kesteren en Esmée de Jong laten zien wat ze waard zijn, in de categorie Jeugd-1 N3. Voor Alissa was dit de eerste wedstrijd op dit (hogere) niveau. Ze liet diverse mooie elementen zien, maar had niet genoeg punten om door te gaan. Esmée en Dominique behaalden in de meerkamp de 19e en 13e plaats. Dit betekent dat ze zich gekwalificeerd hebben voor de volgende ronde. Esmée behaalde met name een mooie score op brug en sprong. Dominique haalde vooral een hoog cijfer op balk; op dit onderdeel eindigde ze als 5e.

Zaterdagmiddag waren 4 jonge turnsters van TOOS aan zet, in de categorie Instap N2: Anne Lotte Fickweiler, Nikki van der Slik, Nikki Vink en Naomi Verweij. Ze konden in het wedstrijdgeweld, met maar liefst 75 deelnemers, helaas nog niet voldoende laten zien om door te mogen. Trainster Daniëlle Nelk: ,,Deze wedstrijd kwam voor deze jonge turnsters nog wat te vroeg. Maar ze hebben nog volop tijd om zich verder te ontwikkelen in de turnsport.’’