16 december 2013  |  Twirlen

3e Plaats Team A Illusion op NK Twirlen

Afgelopen weekenden vonden op 7 en 8 december de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Twirlen en op 14 en 15 december het Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Voor het eerst deden hier meerdere deelnemers van Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen mee.

Voorrondes NK Twirlen

Aan de voorrondes van het NK Twirlen namen Isabel Floor, Dione van der Greft, Maaike Luijendijk en Irine Kleiweg deel. Maaike brak het spits af met haar solo Rhythmic Twirl in de Senior Beginners klasse, welke zij op een mooie wijze wist neer te zetten. Vervolgens was het de beurt aan Isabel, die uit kwam in de categorie 1 Baton Preteen Beginner. Zij zette een verbluffend optreden neer. Irine en Dione kwamen beiden uit in de Preteen Beginner Rhythmic Twirl en wisten een spetterende show weg te geven.
Aan het einde van deze dag was de uitreiking van de top 15. Maaike wist een 15e plek in de wacht te slepen en Isabel een 10e. Beide dames waren daarmee verzekerd van deelname aan het Nederlands Kampioenschap een week later. Irine en Dione vielen helaas buiten de top 15 met een mooie 32e en 48e plaats.

NK Twirlen in Almere met successen voor Illusion

Afgelopen weekend was het lang verwachte Nederlands Kampioenschap Twirlen in Almere. Op zaterdag de 14e was het de beurt aan Isabel en Team A . Isabel mocht voor een tweede keer haar routine tonen. Dit deed zij uitstekend, ondanks enkele zenuwen. Ze wist uiteindelijk een 7e plaats te behalen in haar categorie, waar ze ontzettend trost op mag zijn. Vervolgens was het de beurt aan de Team A. Met hun show op het thema “Charleston” deden zij mee in de categorie Junior Beginner Dance Team. Ze verrasten iedereen met hun spetterende uitstraling en fantastische optreden en behaalden naar iedereens ongeloof een 3e plaats!! Een mooie en zeer verdiende bronzen plak voor hen en hun coaches.
Als laatste van de club mocht Maaike  haar routine voor een tweede keer tonen op zondag 15 december. Helaas was Maaike niet geheel tevreden over het optreden, maar haar coaches echter wel. Ze behaalden een mooie 12e plaats in haar categorie.

Het waren voor Illusion twee zeer geslaagde weekenden, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. De leden, coaches en families zijn uiteraard zeer trots en blij. Nu richten ze de blik op komend twirljaar waar ze wederom een sportief en gezellig jaar van gaan maken, met hopelijk weer meer mooie resultaten op wedstrijden en NK.

Ben je ook geïnteresseerd in onze sprankelende sport en wil je een keer komen kijken of mee doen. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Ook namens het bestuur en alle leden van TOOS: een groot applaus voor Illusion Team A en de trainers!!! Top gedaan meiden!

Meer twirl nieuwsfeitjes over 2013 en start 2014 klik hier: http://tooswaddinxveen.nl/?p=5539