02 juli 2018  |  Dans

30 juni: één groot Dansfeest!

Het was weer een gezellige en geslaagde zaterdag in TOOS Plaza. Al vroeg verzamelden de heren van TOOS Techniek en de docenten zich om de voorbereidingen te starten voor het dansfeest van de middag. Een deel van de turnzaal werd leeggeruimd, lampen werden opgehangen en het geluid werd gecheckt. Toen de jonge TOOS dansers binnenkwamen, konden ook zij aan de slag. Er werd hard geoefend op de dansen, er werd gewerkt aan het decor, er werden meeuwen, krabbenschaartjes en gorgelbessen geknutseld en iedereen werd naar het karakter geschminkt.

De Gorgels

Het verhaal van de Gorgels (naar het boek van Jochem Myjer) werd op dansante wijze vertolkt. Christine las het verhaal voor en alle figuren uit het boek werden uitgebeeld door de andere Flow! meiden. De selectiegroepen dansten als eerste de Boekenwurm-dans. Er dansten Gorgels voorbij (groep 5+6) en natuurlijk ook de boze Brutelaars (groep 678MO1), Oma werd schattig uitgebeeld door groep 3+4 en groep 7+8 deed heel mooi de Wervelstorm na die de Brutelaars moest verjagen. Ook werd er gekampeerd in de duinen, dat deden de kleuters schitterend, met zaklampjes en tentjes. Een knallende finale maakte het compleet!
Na veel applaus mochten de kinderen bijna allemaal weer tevreden naar huis.

TOOS Danst Helemaal Het Einde

Bijna alle dansers mochten naar huis, behalve de groepen 7+8, Flow! en 678MO1, zij bleven. ’s Avonds werd er namelijk nog een keer gedanst. TOOS Danst Helemaal Het Einde. Einde van de wereld? Nee, einde van het seizoen!
In 12 heerlijke dansen werd het publiek vermaakt met ook 12 schitterende tussenstukjes van juffen Ilse en Roos, die ons met het thema Helemaal Het Einde, meenamen naar alle hoeken van de wereld. HipHop, Modern, het maakte niet uit, alles kwam voorbij. En met een heel enthousiast publiek was ook hier weer een heerlijk swingende finale!

Een impressie