10 maart 2014  |  Turn Team Dames

3 turnsters doorgestroomd naar volgende ronde!

Vorrige week zondag 2 maart turnden de jongste deelnemers van de 4e divisie selectie van Toos hun 2e voorwedstrijd.

De meisjes geboren in 2006 en 2007 hadden  ten opzichte van hun 1e voorwedstrijd die plaatsvond op 8 december hun oefeningen flink verbetert. De jongste turnster van de selectie, Manouk Minnema, kwam na 2 wedstrijden uit op een mooie achtste plaats.

In de middag turnden Lynn Duiker, Storm van Hagen, en Maud van Ringelensteijn. Ook deze meisjes hebben hun oefeningen flink verbetert wat resulteerde in een 6e plek voor Lynn. Ze greep net naast een medaille, maar heeft zich wel geplaats voor de finale wedstrijd op 12 april.
Helaas moest Maud door een val op haar arm de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Zij zit de komende 2 weken nog in het gips. Wij wensen haar heel veel beterschap!


Zaterdag 8 maart turnden de oudste meisjes van de selectie hun individuele wedstrijd in Amsterdam. In de ochtend turnden Abigail Massa en Milou Verbakel een spannende wedstrijd. Abigail die na het 1e toestel brug bovenaan stond kon deze plek helaas niet vasthouden. Ze werd op uiteindelijk 7e op dit onderdeel. Na 4 rondes kwamen de meisjes die mooie oefeningen hebben laten zien helaas niet meer in aanmerking om door te stromen.

In de middag kwamen Alyssa Burger en Lonne de Lange in actie.
De dametjes turnden een bijna perfecte wedstrijd wat resulteerde in een 1e plek op balk voor Lonne met 13.20 en een 4e plek voor Alyssa (die in september toen zij begon bij de selectie nog nooit op een balk had gestaan) met 11.00 punten. Ook op vloer was Lonne ijzersterk, en kwam na wat narekenen op een 3e plaats uit met een puntentotaal van 12.20.
Van alle meisjes die turnden stroomde er 20 meisjes door. Alyssa plaatste zich als 20e met een puntentotaal van 40.175 en Lonne mocht met 45.35 punten voor een 5e plaats naar het podium komen om haar medaille op te halen en plaatste zich ook voor de volgende wedstrijd op 10 mei.