04 januari 2015  |  Gym / Turnen

3 MEDAILLES VOOR TOOS BIJ TURNWEDSTRIJDEN IN LEIDEN

Zaterdag 13 december heeft in Leiden de jaarlijkse Turn- en Fundag plaatsgevonden voor de recreatieve turner of turnster ouder dan 12 jaar vanuit de Regio Zuid Holland Noord. Ruim 200 turners en turnsters lieten tijdens deze wedstrijd, georganiseerd door de Regio in samenwerking met Leidse Gymverenigingen hun vooruitgang zien welke ze in het afgelopen jaar hadden geboekt.

TOOS deed aan de wedstrijd met 15 deelneemsters mee en zij hadden vooraf ook nog extra geturnd met de meiden van de Gymvereniging OSS uit Zevenhuizen, dit omdat de docente zowel in Zevenhuizen als in Waddinxveen les geeft.

Afhankelijk van het niveau en de leeftijd waren er voor de meisjes een oefening op de brug ongelijk, lange mat/vloer, balk en de trampoline bij sprong. Dit alles was volgens de voorgeschreven landelijke oefenstof.

Van de vele medailles die werden uitgedeeld bleven er 3 in waddinxveense TOOS-handen.

Anouk Mandenmaker haalde in het nivo TF-2 Junior een mooie derde plaats met 49,30 p.
In nivo TF-5 Senior haalde Naomi Puttiger een mooie tweede plaats met 46,45 p.
De laatste medaille was voor Silya Hötz met 50,85 p. ging zij naar huis met een gouden medaille in het nivo TF-4 Senior.

Na of voor de wedstrijd was er voor alle deelneemsters nog een recreatief programma (FUN). Er was in het andere gedeelte van de sporthal een beweegplein gemaakt met tumblingbanen, trampolines, klimmuren, en vele andere activiteiten. En natuurlijk kon er geturnd worden in de vast ingerichte turnzaal met valkuil.

Na de prijsuitreikingen konden de turnsters allemaal weer naar huis met in ieder geval een mooi diploma en een vaantje en konden ze terugkijken op een gezellige wedstrijd en een recreatief programma waarbij redelijk veel publiek op af was gekomen.