16 maart 2013  |  Gym / Turnen

16 Medailles voor TOOS bij turnwedstrijden in Gouda

Afgelopen zaterdag heeft in sporthal De Mamoet in Gouda de jaarlijkse Turn- en Fundag plaatsgevonden voor de recreatieve turner of turnster tot 13 jaar vanuit de Regio Zuid Holland Noord. Ruim 400 turners en turnsters lieten tijdens deze wedstrijd, georganiseerd door de Regio in samenwerking met Goudse Gymvereniging Velocitas hun vooruitgang zien welke ze in het afgelopen jaar hadden geboekt.

TOOS deed aan de wedstrijd met 75 deelne(e)m(st)ers mee.

Afhankelijk van het niveau en de leeftijd waren er voor de meisjes een oefening op de rek/brug ongelijk, lange mat en de trampoline en voor de jongens aan de rekstok, de lange mat en de trampoline. Dit alles was volgens de voorgeschreven landelijke oefenstof.

Van de vele medailles die werden uitgedeeld bleven er 16 in waddinxveense TOOS-handen.

In de ochtendwedstrijd waren dit de volgende medailles; Esmee Hoogendoorn met 34,95 p. een 1e plaats, Storm van Hagen met 35,6 p. een 1e plaats, Annika Houweling met 34,7 p. een 2e plaats en Nikkie Vink met 34,3 p. een 3e plaats.

In de middagwedstrijd wonnen de volgende meiden een gouden medaille: Anouk Kaptein, Ilse vd Voort, Xiunan Hotz, Anne van Staveren en Femke Gabriels. TOOS won ook de volgende zilveren medailles door; Elise Dees, Marije Baron en Brechje Heijboer. Als laatste nam TOOS ook nog 4 bronzen medailles mee naar huis door; Fleur van Zuilen, Marlies Roos, Milou Verbakel en Bente Boer.

Na of voor de wedstrijd was er voor alle deelne(e)m(st)ers nog een recreatief programma (FUN). Er was in het andere gedeelte van de sporthal een beweegplein gemaakt met tumblingbanen, trampolines, klimmuren, en vele andere activiteiten.

Uitslag ochtend

Uitslag middag

Na de prijsuitreikingen konden de turn(st)ers allemaal weer naar huis met in ieder geval een mooi diploma en een vaantje en konden ze terugkijken op een gezellige wedstrijd en een recreatief programma waarbij redelijk veel publiek op af was gekomen.