11 april 2016  |  Dans

1200 Dansers in de spotlights!

In sporthal De Dreef  stonden 1200 dansers te swingen in de spotlights! Maar liefst 15 verschillende dansscholen uit de regio en ver daar buiten traden het afgelopen weekend op tijdens dit spetterende Dance2Demo weekend.

Het dansevenement, dat opgezet is door de KNGU, was in samenwerking met TOOS naar Waddinxveen gehaald. Nieuw dit jaar was de uitreiking van de Dance2Impress Trofee die per demo uitgereikt werd aan 3 dansteams in verschillende leeftijdscategorieën. In alle shows schitterden uiteraard de TOOS dansteams, maar bijzonder leuk was dat zaterdag het TOOS dansteam KidzMove in de prijzen viel! Zij kregen de Dance2Impress Trofee uitgereikt in de jongste leeftijdscategorie. Niet zo gek, want hun dans behoorde echt tot één van de leukste en vertederendste optredens, waarbij het plezier ook van hun gezicht afspatte! Bovendien maken alle dansteams kans om geselecteerd te worden voor de landelijke Dance2Show in Deventer in oktober 2016. Voor de zomervakantie ontvangen de geselecteerde dansteams bericht, dus dat blijft nog even spannend.

Dansdocente Margreet Zuidam-Galavazi kijkt terug op een zeer geslaagd evenement: “Door een goede voorbereiding liep het allemaal als een trein dit weekend. We hebben als organisatie echt genoten van veel leuke en verschillende dansen en het publiek was ook heel enthousiast. We kunnen nu als TOOS even ademhalen na twee weekenden met landelijke evenementen die we hebben georganiseerd in Waddinxveen. Vorige week organiseerden we namelijk met de KNGU nog de heren turninterland Nederland-Frankrijk en de kwartfinale van het NK. Maar…. eind deze maand gaan we weer verder full swing aan de slag met de voorbereidingen voor onze jubileumshows ‘We Are Magic!’ Deze organiseren we op zaterdag 2 juli a.s. om ons 95ste jubileum te vieren. Al onze dansers, turners, twirlers en sporters treden dan op.”