03 december 2016  |  Turn Team Heren

Fysiotherapiebegeleiding voor herenselectie turnen

Wouter de Graaff voor herenselectie

Bij het heren turnteam is een vergelijkbare situatie, daar worden de trainers (Anton – Michel – Sietse – Alouette) ondersteund door de fysiotherapeut Wouter de Graaff. Wouter is een oud turner van TOOS en heeft samen met zijn vader Teun de Graaff een praktijk opgezet in Nieuwerkerk ad IJssel. Hieronder stelt hij zich voor:


Ik ben Wouter de Graaff. Sinds mijn 7e jaar (1996) heb ik geturnd in de selectie van het TOOS Turn Team. Het plezier bij het aanleren van moeilijke bewegingen heeft er toe geleid dat ik fysiotherapie ben gaan studeren. Turnen is een zó complexe sport dat niet alleen extra eisen aan het lichaam worden gesteld, maar ook aan de medische begeleiding. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd en ben nu MSc. Sportfysiotherapeut en Manueel therapeut in mijn eigen praktijk FysioMotiv.

Doordat ik als turner zelf onderdeel uitmaak van het Toos Turn Team Heren, heb ik de afgelopen jaren mijn ervaring als turner en medisch kennis op een laagdrempelige manier in kunnen zetten tijdens trainingen van het Heren Turn Team. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren ook actief geweest als sportfysiotherapeut tijdens nationale turnwedstrijden.

Inmiddels train ik alleen nog op de vrijdagavond. Daar word ik regelmatig door mijn trainers gevraagd om even te kijken naar blessures van medeturners. Deze leuke, laagdrempelige samenwerking voorkomt vaak verergering van blessures. Doordat ikzelf ook nog steeds train op vrijdagavond zie ik de jongens uit het turnteam gewoon in de zaal waar ik het dan ontzettend leuk vind om ze vrijwillig verder te helpen met hun sportspecifieke revalidatie.

Mochten jullie vragen hebben over blessures of gewoon wat advies willen, voel je vrij om eens op vrijdagavond langs te komen of kijk op mijn website www.fysiomotiv.nl waar u ook online een afspraak kunt maken.