25 september 2014  |  Twirlen

Illusion scoort op wedstrijd Hardinxveld – Giessendam

Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, heeft afgelopen zaterdag 20 september grote successen behaald op de 1e wedstrijd na de vakantie. De twirlers lieten zien dat het harde trainen zijn vruchten heeft afgeworpen en sleepten maar liefst 4 plaatsingen binnen voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in december, evenals 2 promoties.

De dag begon met het onderdeel  1-baton. Tara Slaman mocht het spits afbijten en zette een mooie routine neer in de klasse preteen beginner, wat resulteerde in een 4e plek. In de klasse juvenille beginner wist Ester van Harten met haar optreden een zilveren medaille te behalen. Hierna volgden Isabel Floor en Madelon van Harten in de junior beginner klasse. Beiden zetten een goede routine neer wat resulteerde in twee podiumplekken. Een 3e plek voor Madelon een 1e  plek voor Isabel.

Na het onderdeel  1- baton was het de beurt aan de 2-batonners van Illusion. Lindsay Sip, Isabel Floor en Madelon van Harten behaalden alle drie een podiumplek. Lindsay in de klasse preteen beginner en Isabel en Madelon in de klasse junior beginner. Isabel verzekerde hierbij mede haar deelname aan de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in december.

Na het onderdeel 2-baton mochten de duo’s van Illusion de vloer op. Nicky Peters en Demi van Es deden deze dag voor het eerst mee en wisten een mooie zilveren medaille binnen te halen in de klasse preteen beginner. Hanneke Heemskerk en Petra van Harten behaalden een mooie gouden medaille in dezelfde categorie.

Op het onderdeel super X strutting , waar flexibiliteit en lichaamstechniek centraal staat, mochten Djarah Kleiweg en Anne-Fleur Fioole hun routine laten zien. Djarah behaalde een 2e plaats in de junior beginner klasse en Anne-Fleur een 1e plaats. Anne-Fleur behaalde hierbij genoeg punten om te promoveren naar een hogere klasse.

Vervolgens was het tijd voor het onderdeel dance twirl. Hier deden mee: Ester van Harten, Lindsay Sip, Irine Kleiweg, Dione van der Greft, Djarah Kleiweg, Anne-Fleur Fioole, Isabel Floor en Robine Neijssel. Ester en Dione verzekerden hun deelname aan de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen. Ester in de juvenille beginner klasse en Dione in de preteen beginner klasse. De Zoetermeerse Robine wist promotiepunten te halen in de categorie junior beginner en zal voortaan deelnemen in een hogere klasse.

Aan het eind van de dag was het tijd voor de teams. Op het onderdeel small team dance twirl mocht het A-team van Illusion laten zien wat ze in huis hadden. In de klasse junior beginner zetten zij , op het thema “Charleston”, een energiek optreden neer wat zorgde voor een 1e plek. Team B volgde met het onderdeel  Large Team in de klasse preteen beginner. Ook zij behaalden een 1e plek met hun “Poppen”-thema. Ook het D-team, wat voor het eerst deelnam met een nieuwe routine behaalde een 1e plek. Met hun “Chinese” thema sloten zij de dag af.