22 maart 2013  |  Turn Team Dames

½ -finale turnen in Waddinxveen

“beste  turnsters  van  Nederland  naar  Waddinxveen”

Zaterdag 6 en zondag 7 april worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de ½-finale Turnwedstrijden voor meisjes en dames turnen gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turnsters naar Waddinxveen om een plaats te verdienen voor de finale turnen.
Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging TOOS, doen bijna 450 turnsters mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turnsters kunnen zich plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen. Per nivo gaan een aantal turnsters door naar de finale van het N.K..

Tijdens de wedstrijd moeten de meisjes en dames turnen op de vloer, balk, sprong en brug ongelijk. De meisjes en dames komen uit in de niveaus van de 2e divisie.  De meeste trainen tussen de 5 en 10 uur per week maar sommige wel veel meer.
 
De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 5 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 8.45 uur, de 2e wedstrijd begint om 10.45 uur, de 3e wedstrijd om 13.15 uur, de 4e wedstrijd om 15.25 uur en de 5e wedstrijd om 18.15 uur. Op zondag zijn er ook 5 wedstrijden, deze hebben dezelfde begintijden als op zaterdag.

Vanuit TOOS doen vijf meisjes mee:
Angelica Oudenaarden, Pharisha Vyent, Annefleur Berends,  Daphne Spruijtenburg en Emmie de Winter van het Turnteam dames onder leiding van Danielle Nelk. Deze vijf turnsters hebben zich geplaatst voor TOOS en gaan proberen de finale voor het N.K. te halen.

Toeschouwers gezocht !!!
Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelneemsters als er veel Waddinxveense toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Zeker de TOOS-dames verdienen onze steun.

Bij de ingang van de sporthal De Dreef zijn toegangskaarten te koop. (volw. € 5,00 / kinderen € 3,00)
Als je lid van TOOS bent mag je met deze brief voor € 1,00 naar binnen.

Hulp gezocht !!!
Bij het organiseren van zo’n grote wedstrijd komt heel veel kijken, er moet van alles worden geregeld. Denk dan aan inruimen en uitruimen van de Sporthal, kaartverkoop en controle, juryrunners, telcommissie, schrijven van diploma’s, catering (hapje en drankje voor alle vrijwilligers) en nog veel meer.

Richard Nobel, Monique de Vos en ondergetekende doen de voorbereiding van dit evenement.
In de hal van TOOS Plaza hangen intekenformulieren waarop je kan aangeven waarbij je wilt helpen.

Vorig jaar waren er ca 100 mensen actief met het organiseren van zo´n wedstrijd. En dat was een groot succes !!!!!!

Voor meer informatie:
Willem Jan Kerkhoven (0182 – 613839 / 06 – 10785526) of willemjan.henny@hetnet.nl